Skip to main content

Tumaini Voedselprogramma

Een veilige plek voor straatkinderen, de eerste stap om uit het straatleven te komen

Neem zelf een kijkje bij het voedselprogramma!

en zie hoe het Tumaini voedselprogramma impact heeft op hun leven…

Kijk mee naar het Voedselprogramma

In deze video bezoek je de kinderen waar ze op straat rondhangen en ga je vandaar met ze mee naar het Voedselprogramma…

Voedselprogramma

In deze video stellen we o.a. het Tumaini Voedselprogramma kort aan je voor dat inmiddels verhuisd is naar een eigen locatie!

Stories from our boys

Een aantal van de jongens delen hoe ze op straat terecht zijn gekomen en wat ze hebben meegemaakt.

ACHTERGROND:
Goma is de grootste stad in de regio Noord-Kivu en dus een toevluchtsoord door de relatieve veiligheid die er is. In en rondom Goma zijn er minstens duizend straatkinderen. Zij komen op straat terecht door armoede, problemen in het gezin en door de conflicten met rebellengroepen in hun dorpen. Doordat de conflicten tussen het leger en milities keer op keer oplaaien en er geen structurele oplossing is, is te verwachten dat er in de komende jaren alleen maar meer straatkinderen bijkomen. Met het Tumaini Voedselprogramma bieden we een veilige plek voor deze kinderen en een opstap om uit het straatleven te komen.

Tumaini Voedselprogramma

Het Tumaini Voedselprogramma is een veilige plek voor straatkinderen. Tumaini betekent Hoop in het Swahili en HOOP is precies wat we op deze plek willen geven aan deze kinderen. Er komen van maandag t/m vrijdag van 10-15 uur gemiddeld 50 kinderen per dag naar het voedselprogramma. Hier bouwen we een vertrouwensrelatie met de kinderen. We doen dit d.m.v. activiteiten: sport en spel, psych. ondersteuning & counseling. We bieden ook basis medische zorg aan en natuurlijk een voedzame maaltijd.
Deze kinderen hebben geen relatie meer met gezonde supervisie of zorg van volwassenen. Ze raken verwikkeld in groepen die als bendes samen op straat zijn en hun strategie├źn hebben om te overleven. Stelen, middelenmisbruik zoals lijm of benzine snuiven, seksueel misbruik, geweld, dat is voor velen van hen aan de orde van de dag. Daarom is het zo moeilijk om uit het straatleven te komen en zo belangrijk dat ze weer een vertrouwensrelatie opbouwen met volwassenen die naast hen staan en hen helpen om hun leven op de rails te krijgen.

“Het Voedselprogramma was het begin van een nieuwe start voor mij”

Rodriguesis begin 2021 naar het Tumaini Rehabilitatiehuis verhuisd