Skip to main content

Tumaini Rehabilitatiehuis

Waar straatkinderen thuiskomen en weer gewoon kind zijn

Neem zelf een kijkje in het leven van deze jongens!

en zie hoe het Tumaini Rehabilitatiehuis impact heeft op hun leven…

Straatkinderen komen thuis!

Twaalf straatkinderen komen thuis in het Tumaini Rehabilitatiehuis. Tumaini betekend Hoop en dat is te zien aan hun gezichten…

Stories from our boys

Een aantal van de jongens delen hoe ze op straat terecht zijn gekomen en wat ze hebben meegemaakt.

Hereniging met de families

Deze jongens hebben een transformatief jaar in het Tumaini Rehabilitatiehuis achter de rug en zijn klaar om herenigd te worden met hun families, kijk mee hoe dat eruit ziet.

ACHTERGROND:
Goma is de grootste stad in de regio en dus een toevluchtsoord door de relatieve veiligheid die er is. In en rondom Goma zijn er minstens duizend straatkinderen. Zij komen op straat terecht door armoede, problemen in het gezin en door de conflicten met rebellengroepen in hun dorpen. Doordat de conflicten keer op keer oplaaien en er geen structurele oplossing is, is te verwachten dat er in de komende jaren alleen maar meer straatkinderen bijkomen. Met het Rehabilitatie-huis willen we een duurzame oplossing bieden voor deze groep kinderen.

Tumaini Rehabilitatiehuis

Het Tumaini Rehabilitatie-huis is een thuis voor ex-straatkinderen. Tumaini betekent Hoop in het Swahili en HOOP is precies wat we in dit huis willen geven aan deze kinderen. De kinderen worden geselecteerd uit het voedselprogramma om een jaar in het Rehabilitatie-huis te wonen. Aan het einde van dit jaar worden ze zo mogelijk herenigd met familie. Op het moment dat ze het Rehabilitatie-huis binnenkomen, zijn ze niet langer straatkinderen!
Veiligheid, gezonde ontwikkeling en leren staan centraal in het rehabilitatie-programma. Het is ons doel om de kinderen toe te rusten en zo een gezonde basis te geven. Zodat ze voldoende veerkrachtigheid hebben om te leven in deze maatschappij. Dit doen we door middel van; basis onderwijs, psycho-sociale ondersteuning & onderwijs, creatieve therapie, vaklessen en sport & spel. Boven alles streven we ernaar om hen een thuis te geven waar ze zich gesteund en geliefd weten. We geloven dat veilige relaties en een onderlinge band van vertrouwen de basis van positieve transformatie in hun leven is.

“Het jaar in het Tumaini Rehabilitatie-huis heeft mijn leven compleet veranderd. Ik had niet verwacht dat ik mijn school ooit nog zou afmaken en nu zit ik op een van de beste scholen van Goma!”

Olivieris in februari '23 herenigd met zijn familie