Skip to main content

Basisschool de Hoop

Educatie is de sleutel om de cirkel van armoede te doorbreken!

Neem zelf een kijkje bij Basisschool de Hoop

Zie hoe deze school het verschil maakt voor de leerlingen…

Basisschool de Hoop in Mugunga

Basisschool de Hoop is een school in Mugunga, een buitenwijk van Goma, die veel uitdagingen kent. Anne stelt Basisschool de Hoop aan je voor anno 2022.

Naar school in Congo met Sarah…

De school geeft temidden van veel uitdagingen stabiliteit en hoop. Ga een dagje meer naar school met Sarah uit groep 8, Ansecrite uit groep 6 en Binja uit groep 5.

A day in Goma: spelletjes op school

In deze video zie je hoe de kinderen op school zich vermaken in de pauze.

Basisschool de Hoop

Basisschool de Hoop is de school voor ong. 400 leerlingen die met veel plezier naar school gaan. Ze genieten een goede kwaliteit van basisonderwijs op een plek waar dat alles behalve vanzelfsprekend is. Zo'n 7 miljoen kinderen tussen de 5-17 jaar in Congo gaan niet naar school. De school bevindt zich in Mugunga wat zo'n 12 km ten westen van het centrum van Goma ligt. Voorheen was dit het thuis voor het grootste vluchtelingenkamp in het hele continent Afrika. De mensen die zich hier als vluchteling uiteindelijk vestigde begonnen hun bestaan op te bouwen. Er was een grote nood voor een basisschool en zo is deze school in 2017 opgericht. De leraren vormen een toegewijd en hecht team dat zich dag in dag uit inzet om de leerlingen verder te helpen. Dat is dan ook de hoofdreden dat er altijd veel leven in de brouwerij is met kinderen die leren in klassen en spelen op het schoolplein. Bekijk het zelf in de video's hierboven.
Door de school te ondersteunen kunnen de leraren betaald worden en is er een enorm positieve impact op de levens van de kinderen. Een wordt een fundament gelegd waar ze voor de rest van hun leven op kunnen bouwen!

“Ik ga sinds dit jaar naar school met mijn broertje en leer lezen & schrijven!”

JeremieLeerling op Basisschool de Hoop